1000 TL VE ÜZERİ KARGO BEDAVA

ETİK KURALLAR

ŞİRKET ve BAĞIMSIZ GİRİŞİMCİLİK faaliyetlerinde dürüstlük ve doğruluk esastır. Bağımsız girişimciler, tüm yerel mevzuat, içtihat, örf ve adet kuralları ile bağlılardır. Bağımsız girişimciler, kendilerine ya da 3.kişilere menfaat sağlamak amacıyla hiçbir şekilde bu kuralların dışına çıkamazlar.

Bağımsız girişimci, faaliyetlerinde iş ahlakına uygun hareket etmek zorundadır.

İş ahlakına aykırı kabul edilen hareketler aşağıda belirtilmiştir.

1.Ürünün bir perakende mağazasında şirketin belirlediği perakende tutarının altında satılmaması gerekir.

2.3.kişilere ait kişisel verilerin izinsiz kullanılması

3.Gelir beyanlarının gerçeğe aykırı sunulması

4.Ticari faaliyetler kapsamında gerçeğe aykırı beyanlarda bulunulması veya kanunsuz faaliyetlerin yürütülmesi

5.Şirkete ait isim, logo ve her türlü fikri mülkiyet hakkının yayınlanmadan önce şirket onayına sunulmaması

6.Şirket unvan veya markasının dürüstlük kuralına aykırı olarak kullanılması

7.Şirket dökümanlarının şirket yazılı onayı olmaksızın değiştirilip veya çoğaltılması

8.Şirket politika ve prosedürlerine aykırı hareket edilmesi

9.İşbu sözleşmede tespit edilebilecek boşlukların şirket aleyhine veya şirket itibarını zedeleyici şekilde kullanılması

10.ŞİRKET yöneticileri, ortakları, personelleri veya diğer bağımsız girişimcileri hakkında itibarı zedeleyici ifade veya eylemlerde bulunmak

11.Bağımsız girişimci doğrudan veya dolaylı olarak, şirket ürünlerini sanal veya fiziki ortamda açık artırma usulüyle satışa sunamaz. Ayrıca şirket ürünlerini e ticaret sitelerinde satışını yapamaz.

12.Bağımsız girişimci sponsor hattında yaşadığı bir sorun sonucunda şirketi bilgilendirmeden başka bir hatta aile bireylerinden biri adına kayıt açarak gelir elde edemez. Tespiti halinde yönetimin alacağı kararlar uygulanacaktır.

SPONSORLUK

Bağımsız girişimci, üye adaylarına şirket faaliyetleri ve imkanları hakkında gerçeğe aykırı beyanda bulunamaz. Bağımsız girişimcinin yapacağı teklifler, şirket tarafından üyelere sunulan imkanlar ile sınırlıdır. Bağımsız girişimci bu sınırların dışına çıkamaz.

Her bağımsız girişimci adayı, kendi sponsorunu seçme konusunda bağımsızdır. Hiçbir        bağımsız girişimci, üye adayını kendi sponsorluğuna dahil olmaya zorlayamaz.

Henüz Ürün siparişi vermemiş kayıt tarihinden itibaren 14 gün geçen kişiler şirkete mail ile ileterek kaydını sildirebilir ve tercih ettiği sponsor ile çalışma yapabilir.

Henüz ürün siparişini vermemiş kişiler 14 günü geçmeden pasif ( soğuk) kaydını sildirmek isterse kayıtlı olduğu sponsoru tarafından '' müsade ettiğine '' dair sponsorunun ve kendi mail adresleriyle  mail iletilmelidir.

Ürün siparişini gerçekleştirmiş kişilerin sponsor değiştirebilmeleri için kaydının silinmesini talep ederek kaydı silindikten 6 ay sonra tercih ettiği sponsor ile çalışmaya yeniden alışverişini yaparak gerçekleştirebilirler.

Ürün siparişi vermiş ekip kurmuş bir kişi Sponsor değişikliği talebinde bulunur ise sponsorunun izin dilekçesi ile başvurabilir. Başvuru yönetim tarafından onaylanır ise hattında sadece kendi kaydı olmak koşuluyla değişiklik yapılabilir. Ekibinden kimse yeni geçeceği ekibe dahil edilmez.

Bağımsız girişimcinin bu kurallara uyması zorunludur. Aksi halde şirket, bağımsız girişimcini üyeliğini feshedebilir.

Sponsorlukların başka bir sponsorluğa devri veya temliki yasaktır.

Sponsor, takım arkadaşlarının veya diğer sponsorların ticari faaliyetlerini olumsuz etkileyecek bir eylemde bulunamaz.

AHLAK KURALLARI
 
 Bağımsız girişimciler, yürüttükleri faaliyetle ilgili tüm ulusal ve yerel kanunlara riayet edecekler ve hiçbir kanunsuz veya yasak ticari uygulamada veya etkinlikte bulunmayacaklardır. Bağımsız girişimci faaliyetini müşterileri karşısında en yüksek dürüstlük, doğruluk ve sorumluluk standartlarını yansıtan bir şekilde yürütecektir.


Bağımsız girişimci iş ahlakına aykırı herhangi bir faaliyete iştirak etmesi şirketçe yasaklanmıştır. Şirket ahlaka aykırı bir davranış bariz olarak sergilendiğinde veya bu davranış sonucunda işbu sözleşmenin ihlal edildiği durumlarda serbestçe araya girme hakkına sahiptir.

Kişilerin odak noktasını bozmak ve kendi takımının  Astion İnternational  çatısı altında bağımsız girişimcilere farklı Network Marketing firmaları yatırımını sunmak , kişilerin odağını bozmak, kendi sistemindeki kişilerin hareket bilgilerini art niyetli olarak akıl karıştırıcı cümleler kurmak ve buna benzer durumlarda Şirket, bağımsız girişimcinin birtakım faaliyetlerinin iş ahlakına aykırı olup olmadığını belirlemek amacıyla kendi kanaatini kullanma ve kanaati ahlaka aykırılığın olduğu yönünde ise, gereken işlemi yapma hakkını saklı tutar; bu işlem bağımsız girişimciliği askıya almayı veya bağımsız girişimcilik feshini kapsayabilir.


Şirket, ahlak dışı kabul edilen faaliyet ve davranışlar olarak aşağıdaki örnekleri vermektedir.

Bu sayılan örnekler bütün durumları kapsayan/münhasır bir liste olarak düşünülmemelidir:


Ürünlerin yararı hakkında yanlış beyanda bulunulması veya bu yararın abartılması veya ürün hakkında onaylanmayan iddialarda bulunmak


Abartılı, yanıltıcı veya asılsız gelir beyanlarında bulunulması veya Astion İnternational Kazanç Planının kasıtlı olarak yanlış anlatılması;


Aldatıcı veya kanunsuz ticari uygulamalarda bulunulması veya diğer yasak veya kanunsuz faaliyetlerin yürütülmesi;


Şirketin ismini ve logosunu taşıyan ilanların veya özel satış materyallerinin, yayınlanmadan önce, onaya sunulmaması;


Şirketin açık yazılı onayı alınmaksızın şirketin isminin, görüntüsünün veya logosunun veya diğer her türlü fikri mülkiyet hakkının tescili için resmi makamlara başvuru yapılması, basılı veya elektronik ortamda kullanılması veya yanlış (kötüye) kullanılması;


Şirketin açık yazılı onayı alınmaksızın şirketin logosunun veya markasının herhangi bir sponsorluk veya istihdam ilanında veya finansman faaliyetinde kullanılması veya yanlış kullanılması;


Şirketin ticaret unvanının yanlış (kötüye) kullanılması;


Şirket literatürünün ve dokümanlarının izinsiz olarak üzerinde oynanması;


Şirket Politika ve Prosedürlerinin herhangi bir ihlali;


Açıkça yasaklanmış olan bir şeyi dolaylı olarak yapmak, gerçekleştirmek veya başarmak amacıyla, kasten işbu sözleşmenin boşluklarından yararlanılması;


Şirket, diğer bağımsız girişimciler, şirketin ürünleri, Astion international  Marketing Planı ya da şirketin yöneticileri, yetkilileri, danışmanları veya çalışanları hakkında küçültücü, onur kırıcı, hakaret içeren sözler sarf edilmesi;

Şirket Bağımsız Girişimcileri; kendi takımında ya da sırasında veya hattında bulunan Bağımsız Girişimcilerine, muhtelif PROMOSYON ya da PROMOSYON ödemeleri (İş ve takım motivasyonunun büyütülmesi, Şirketin ve Girişimcilerin menfaatlerine, yapılan iş aksiyonlarına paralel ilerlemesi şekli ile) yapabilir. Ancak bahsi geçen bu PROMOSYON ya da PROMOSYON ödemeleri, Bağımsız Girişimcilerin şahsi giderleri (borçları, bireysel yaşantıları, keyfi zevk ve arzuları,3. Kişi ya da kişilere üstünlük sağlamaları, başka amaçla ticari menfaat elde etmeleri vb. gibi) ya da maksadının dışında kullanılması mümkün değildir. Şirket Bağımsız Girişimcilerinin PROMOSYON ya da PROMOSYON ödemelerini maksadının dışında kullanan Bağımsız Girişimcilerden şüphelenmesi durumunda, Şirket’ e yazılı beyan da bulunması, promosyon yaptığına dair bilgi ve belge sunması gerekmektedir. Konun incelenmesi üzere, Şirket Bağımsız Girişimcilerinin bir mağduriyeti söz konusu ise, PROMOSYON ya da PROMOSYON ödemelerini yersiz kullanan Bağımsız Girişimciler’ in kazançları, her iki tarafın haklarını koruya bilmek adına muhafaza edilir. Her iki tarafın uzlaşma imkanı olur ise, Şirket Bağımsız Girişimci’ nin muvafakat ve beyanı üzerine promosyonu yapan kişi yada kişilere, bahse konu tutarı öder (Mağduriyet Yaşatan). Tarafların uzlaşamaması halinde ise Adana Mahkemeleri yetkili kılınması şekli ile süreç alacaklar ve borçlar hukukuna göre yasal işlemlerin başlatılmasına sebep olacaktır. Adli sürecin tamamlanması halinde, Adli makamın verdiği karar şekli ile ödeme yapılır. Bu süreç içerisinde ŞİRKET’ in maddi ya da manevi zarar görmesi durumunda, ŞİRKET her türlü işlem ya da işlemler yapma hakkını saklı tutar.

 


Şirketin ürünlerinin ve/veya Astion international  Marketing Planının herhangi bir düzenleyici merci tarafından gözden geçirilmiş, uygun bulunmuş veya onaylanmış olduğunun beyan veya ima edilmesi ve Astion international  ismi hiçbir şekilde, şirketin sahip olduğu alan adları (URL) dışında hiçbir alan adında görünmeyecektir.

Astion İnternational’ın resmi olarak bir tek adresi www.astioninternational.com dır. Astion international  dışında açılan web sitelerinin sayfalarının görünür bir yerinde şirketimizle alakası olmadığını, şirket sitesinin astioninternational.com  olduğunu belirtmelidir."

Şirket bağımsız girişimcileri Astion international uzantısına BAĞIMSIZ GİRİŞİMCİ adı altında; belirtilerek örneğin www.astioninternationalbağımsızgirişimciali.com.tr

www.astioninternationalbağımsızgirişimci....com.tr şeklinde kendilerine ait web sitesi, e ticaret siteleri oluşturamazlar. Tespiti halinde yönetim kurulu gerekli kararı alma hakkına sahiptir.

Astion İnternational site adresi güncellemesi veya adres değişikliğine gidileceği yada gittiği taktirde sayfalardan duyuru ile bildiri yapacaktır.


 Bağımsız girişimciler satış/alım yöntemi olarak açık arttırmanın kullanıldığı internet sitelerinde ürünleri veya Astion international  bağımsız girişimciliklerini satamaz, satışa çıkaramaz veya bunların satışını kolaylaştıramaz. Bir bağımsız girişimci bu politikayı ihlal edecek şekilde, başka kişileri işe alamaz veya başkalarıyla kontrat yapamaz.

ÜRÜN DEĞİŞİM VE İADESİ

Bağımsız girişimci, almış olduğu ürünlerin kolisi açılmamış ve hasar görmemiş olmak kaydıyla, kargo,vergi ve sanal pos, vadelendirilmiş ödemelerdeki banka yada aracı kurum  tarafından yansıtılmış olan vade farkı ve masrafları bağımsız girişimciye ait olmak üzere ürün tesliminden itibaren 14 gün içerisinde iade edebilir.

Bağımsız girişimcinin, siparişini iptal etmesi ve ücret iadesi talep etmesi halinde şirket fesih hakkında sahiptir.

Şirketin promosyon -Hediye ürünü olarak verdiği ürünlerin iadesi halinde para iadesi yapılmaz.

Bağımsız girişimci ürün iadesinde, “Ödeme İade Teslimat” protokolünde öngörülen şartlara uygun olarak iade işlemini gerçekleştirmek zorundadır.

Eksik veya ayıplı ürünün iadesini ve aynı ürün almayı isteyen bağımsız girişimcinin uyması gereken esaslar şu şekildedir;

Bağımsız girişimciye eksik veya hasarlı ürün gönderilmesi neticesinde iade gerçekleşirse, şirket ücret iadesi yapmaz, aynı ürünü veya o ürünün eş niteliğine sahip bir ürünü bağımsız girişimciye gönderir.

Bağımsız girişimci veya müşteri, ürünün kendisine tesliminden itibaren eksik veya hasar bulunması halinde 3 iş günü içerisinde ürün iade izni almak zorundadır.

Ürün iadesi ancak eksik veya hasarlı olarak belirtilen kısım için gerçekleştirilir.

Ürün iadesini talep eden bağımsız girişimci, eksik ve hasarlı ürün hakkında detaylı bilgi verir ve üründeki eksik veya hasara ilişkin fotoğrafları da iade talebinin ekinde şirkete sunar.

İade halinde kargo ve diğer masraflar bağımsız girişimci tarafından ödenir.

Şirket, bağımsız girişimci veya müşteriye teslim edilen ürün ile ilgili olarak, kargo çıkışından itibaren 14 gün geçmesiyle hiçbir şekilde ürün iadesini kabul etmemektedir. Bağımsız girişimci tarafından iade edilecek kargonun açılmış olması halinde iade talebi kabul edilmez.

Bağımsız girişimciler kendi ekiplerindeki bağımsız girişimciler tarafından iade edilen ürün için ödenen komisyonlarda yapılacak ayarlamalara ve kesintilere tabidir.

İade edilen ürünler ile ilgili para iadesi hiçbir şekilde elden yapılmaz. Para iadesi, ödemenin yapıldığı banka veya kredi kartı hesabına yapılır.

Ürün tesliminin bağımsız girişimcinin kusurundan kaynaklanan nedenlerle sağlanamaması halinde, ürünün tekrar gönderimi masrafları, bağımsız girişimci tarafından karşılanacaktır.

Bir siparişin eksik olduğunun tespiti hususunda sorumluluk bağımsız girişimciye aittir. Kargonun bağımsız girişimci tarafından hiçbir itirazi kayıt olmaksızın kabulü halinde, eksiklik nedeniyle ürün iadesi talebi oluşturulamaz.

ÜRÜNLER, PERAKENDE SATIŞLAR VE ÜRÜNLERE AİT TALEPLER

Şirket, ürünlerin perakende ve bağımsız girişimci fiyatlarını münhasıran belirler. Ürün fiyatlarında değişiklik yapma hususunda yetki tek başına şirkete aittir. Ancak fiyat değişikliği yapılmadan önce bağımsız girişimlere bildirilecektir.

 

Şirkete ait ürünler hiçbir şekilde bağımsız girişimci tarafından yeniden etiketlenmek veya ambalajlanmak suretiyle başka bir ülkeye ihraç edilemez.

Bağımsız girişimci, bir ürün hakkındaki iddialar şirket tarafından teyit edilmediği sürece ürün ile ilgili sözlü veya yazılı onaylanmamış bir iddiada bulunamaz.

Bağımsız girişimci, ilgili ürün hakkında şirket tarafından verilen yapı/işlev kapsamında iddiada bulunabilir. Bunun haricinde ürünün her derde deva olduğu gibi iddialarda bulunamaz.

Şirket sunmuş olduğu ürünler ile herhangi bir hastalığı teşhis etmek, tedavi etmek, iyileştirmek veya engellemek amacı gütmemektedir.

Bağımsız girişimciler, ürünleri ancak perakende fiyatına satabilir. Şirketin belirlediği perakende fiyatının altında satış yapamaz Aksi halde şirket, bağımsız girişimcinin hesabını dondurma veya üyeliğini feshetme hakkına sahiptir.

Bağımsız girişimci, faaliyette bulunduğu ülkenin tüm mevzuat ve prosedürlerine uymak zorundadır.

Bağımsız girişimcinin, müşteriye karşı mevzuata aykırı ifada bulunması, eksik ifada bulunması veya başka haksız bir şekilde tüketicinin mağduriyetine sebebiyet vermesi halinde şirket bu zararı karşılamak zorunda kalırsa, şirket bağımsız girişimciye rücu edebilir.

REKLAM VE TANITIM

Bağımsız girişimci, ticari ahlak kurallarına uygun hareket etmek kaydıyla reklam ve tanıtım yapabilir. Ancak bağımsız girişimci, bu tanıtımlarında kendisini şirket personeli, ortağı veya yetkilisi olarak tanıtamaz ve öyle bir imaj veremez.

Bağımsız girişimci, şirkete ait logo, marka gibi mülkiyeti şirkete ait olan fikri hakları şirketin onayı olmaksızın çoğaltamaz. Bağımsız girişimci, şirketin mülkiyetinde olan fikri hakları, ancak bağımsız girişimci olduğu vurgulayarak kullanabilir. Şirket ismi sadece şirketin sahip olduğu alan adlarında (URL) kullanılabilir. Bunun haricinde şirket ismi facebook, twitter gibi sosyal medya mecralarında kullanılmayacaktır.

Bağımsız girişimciler, tanıtım ve pazarlamaya yönelik toplantı ve eğitim düzenleyebilir. Ancak, bu etkinliklerin şirketin etkinliği olmadığı açıkça belirtilmelidir. Bu etkinliklerde şirketin fikri mülkiyetinde bulunan isim, logo benzeri hakların şirketten izinsiz kullanılması yasaktır. Bu etkinliklerin isimlendirilmesi ve duyurulmasında şirkete ait logo ve benzeri fikri mülkiyet hakları kullanılamaz. Diğer yerlerde ise şirket isim ve logosu ile aynı büyüklükte ve yan yana bağımsız girişimci ibaresi bulundurulmak kaydıyla kullanılabilir.

Bağımsız girişimci, şirkete ait bilgi ve fikri mülkiyet haklarının hiçbirini finansman     faaliyetleri kapsamında kullanamaz, şirkete böyle bir teklif veya talep ile başvuruda bulunamaz.

Bağımsız girişimci, şirketin fikri mülkiyetinde bulunan isim, logo ve benzeri görselleri alan adlarında veya internet sitelerinde şirketin onayı ve kısıtlı sayıda olması kaydıyla kullanabilir. Şirket adının, şirket onayı olmaksızın bir alan adında kullanılması halinde şirket, bu alan adının ücretsiz olarak şirkete verilmesini isteyebilir. Alan adını devretmeyen bağımsız girişimcinin sözleşmesi feshedilir.

Bağımsız girişimciler, sahibinden önceden yazılı izin istemiş ve bu izni almış olmadıkça, 3.şahısların ticari markalarını, ünvanlarını veya ürün isimlerini alan adlarında internet sitesi içeirisinde veya e-postada kullanamazlar.

Bağımsız girişimciye ait internet sitesi, şirkete ait bir site izlenimi veremez. İnternet sitesinin bağımsız girişimciye ait olması ve şirketin izin verdiği sınırlar dahilinde şirket isim ve logosunun kullanılması gerekmektedir.

Bağımsız girişimciler, arama motorlarında üst sıralarda yer almak için sistemi yanıltma veya aldatmaya yönelik eylemlerde bulunamazlar.

Bağımsız girişimci, kendisine ait internet sitesinde şirkete yönlendiren bir bağlantı (link) bulundurarak BAĞIMSIZ GİRİŞİMCİ ibaresi belirtmesi zorundadır.

Bağımsız girişimciler, kendilerine ya da 3.kişilere ait internet siteleri aracılığıyla yurt dışında da faaliyette bulundukları takdirde, o ülkenin tüm mevzuatına uymakla yükümlülerdir.

Bağımsız girişimciler, her tüketici ve ziyaretçinin bilgilerini korumak zorundadır. Bu sebeple bağımsız girişimciler, kişisel verilerin korunması ve gizliliği ile ilgili olarak, internet sitesinin göze çarpan bir kısmına mahremiyet beyanını koymak zorundadır.

Bağımsız girişimci, tüketicinin veya site kullanıcısının bilgilerini, ancak muhatabın açık yazılı izni doğrultusunda kullanabilir. Yazılı izin olması halinde ise bu bilgiler ancak şirketin menfaatleri ve ticari faaliyetleri doğrultusunda kullanılabilir.

Bağımsız girişimciler, şirket ile ilgili olup olmadığına bakılmaksızın, hakaret, tehdit, tacizci, müstehcen ve benzeri bir özelliğe sahip materyali internet ortamında yayınlayamaz.

Bağımsız girişimci, şirketin internet sitesinde ve daha sonra kuracağı sitelerde diğer bağımsız girişimcilerin faaliyetlerini aksatacak veya durduracak doğrudan ya da dolaylı hiçbir faaliyette bulunamaz.

Bağımsız girişimciler, gerek sanal gerekse fiziki ortamda yapacakları her türlü reklam, duyuru, teklif ve benzeri her türlü çalışma için şirket yazılı onayını almak zorundadır. Şirket yazılı onayı, şirket ürünlerine ilişkin bilgileri içerir mesajlar için de geçerlidir. Bağımsız girişimci, bu mesajlar için de şirketten yazılı onay almak zorundadır.

Bağımsız girişimci tanıtımlarında şirket ismi ve logosunu kullanmayabilir. Bağımsız girişimci şirket literatürü veya markalarını çoğaltamaz. Bağımsız girişimci, sadece şirketin kendisine sağladığı orijinal malzemeleri kullanabilir. Bağımsız girişimciler, kendi girişimcilikleri içerisinde kullandıkları ve şirketle ilgisi olmayan literatür ve materyallerin şirket tarafından onaylandığını iddia edemez.

Kamuya yönelik reklam araçlarının kullanılması yasaktır. Elektronik iletişim kanalları, reklam panoları, otobüs durakları ve benzeri alanlarda reklam verilmesi için şirketin açık yazılı onay vermesi şarttır.

Bağımsız girişimciler hiçbir şekilde ’’şirket adına ’’ iletişim kanalları veya yazılı veya görsel basın vasıtasıyla röportaj veremez.

Bağımsız girişimciler, şirketten açık yazılı onayını aldıkları ve kendilerinin hazırladığı sesli veya görsel kayıtları dağıtım amacıyla kullanabilirler. Bağımsız girişimciler, bu kayıtların başlangıcında kendilerini açık bir şekilde tanıtmalıdır.

Şirket ürünlerinin satışı için ASTİON İNTERNATİONAL ŞİRKETİ ADINA  işyeri açılması yasaktır.

Bağımsız girişimciler, şirket ürünlerinin pazarlanması için fuar ve ticaret sergilerinde faaliyette ŞİRKET ONAYI ALARAK bulunabilirler.

Bağımsız girişimciler, tele-pazarlama faaliyetlerinde, faaliyetin gerçekleştirildiği ülkenin tüm mevzuatına uygun hareket etmek zorundadır.

Bağımsız girişimci, ürün tanıtımında uzman olmadığı hususlar ile ilgili kanaat bildiremez, kesin ifadelerde bulunamaz. Aksi halde sorumluluk beyan sahibine aittir.

Şirket tarafından onaylanmamış faaliyet, reklam ve benzeri çalışmalardan dolayı o bağımsız girişimci tek başına sorumludur. Şirket, onaylamadığı veya onayına sunulmayan hiçbir materyal veya eylemden dolayı sorumlu tutulamaz.

 

 

 

 

ŞİRKET VE BAĞIMSIZ GİRİŞİMCİ ARASINDAKİ HUKUKİ İLİŞKİ

Şirket ve bağımsız girişimci, birbiri ile organik bağı olmayan 2 ayrı kişidir. Bağımsız girişimci, şirketin personeli, yöneticisi veya ortağı değildir.

Bağımsız girişimci, ticari faaliyet yürütmek ve gelir sağlamak amacıyla çalışan kişidir. Bu sebeple şirket ile olan ilişkide şirketten aldığı ürünü kendisi kullansa dahi tüketici sıfatını kullanamaz.

Bağımsız girişimci, elde ettiği gelirden ödemesi gereken tüm vergi ve harçları zamanında ve eksiksiz olarak yatırmayı taahhüt eder.

Bağımsız girişimci, şirketi yükümlülük altına sokacak hiçbir faaliyette bulunamaz.

Bağımsız girişimci, şirket isimlerini, markalarını veya ticaret ünvanlarını tescil veya tahsis ettirmek, ürünler ve iş uygulamaları için onay almak veya şirket adına herhangi bir ticari veya resmi temas kurmak amacıyla herhangi bir ülkede girişimde bulunma yetkisine sahip değildir. İşbu maddeyi ihlal eden bağımsız girişimci, hiçbir bedel talep etmeksizin tescil veya tahsisi şirkete devredecektir.

Bağımsız girişimcinin bilgilerini şirkete tam vermemesi halinde, hak ediş ve komisyonlarında kesinti yapılması gerekebilir. Bu durumda şirket sorumlu değildir.

Bağımsız girişimci, kendisinden kaynaklı nedenlerle, şirkete kesilecek vergi cezası, idari para cezası ve benzeri masrafları şirkete ödemeyi kabul etmektedir. İşbu maddedeki hükümler sözleşmenin feshinden sonra da geçerliliğini koruyacaktır.

BAĞIMSIZ GİRİŞİMCİLİĞİN FESHEDİLMESİ

Bağımsız girişimci, işbu sözleşmenin imzalanıp onaylanarak işleme girdiği tarihten itibaren 14 gün içerisinde şirkete yazılı bildirimde bulunmak kaydıyla hiçbir cezai şart ödemeksizin feshedebilir. Şirket, fesih ile birlikte bağımsız girişimciye göndermiş olduğu ürünlerin iadesini ister. İade edilen ürünlerin bulunduğu kargo açılmış, veya hasar görmüş ürünlerin olması halinde, bu ürünlerin bedeli, iade edilecek bedelden mahsup edilir.

Bağımsız girişimciye 14 günlük süre içerisinde ödenmiş olan primler de şirkete iade edilecektir. İade edilecek bedel, şirkete ödeme yapılması esnasında kullanılan kredi kartı veya bankamatik kartına yapılacaktır. Bu durumda iadenin hesaba geçmesi, ilgili bankanın politikasına bağlıdır.

Bağımsız girişimci, 14 günlük bekleme süresinden sonra da sözleşmesini fesih hakkına sahiptir. Fesih, fesih bildiriminin şirkete gönderildiği tarihte yürürlüğe girer. Ancak 14 günlük süre dolduktan sonra ürün iadesi kabul edilmez ve para iadesi yapılmaz.

Bir sponsorun lisansının feshi süreci mevcut ise, o sponsor altındaki bağımsız girişimci, bir üst sponsorla çalışmaya devam eder.

 

GENEL HÜKÜMLER

Aşağıdaki hallerde bağımsız girişimci, şirkete, şirketin ortaklarına, yöneticilerine ve devralanlarına karşı tazminat talebinde bulunamaz.

Bağımsız girişimcinin, Şirket Politika ve Prosedürleri, Ödeme İade Teslimat, Mesafeli Satış Sözleşmesi, Gizlilik Politikası ve Kişisel Verilerin Gizliliği protokolleri ile şirket tarafından daha sonra hazırlanacak tüm protokol, sözleşme ve talimatlara

Belirtilen hususlarla sınırlı olmamak kaydıyla, bağımsız girişimcinin faaliyetlerinin ve bununla bağlantılı bir etkinliğin tanıtılması veya gerçekleştirilmesi

Bağımsız girişimcinin sunmuş olduğu ve gerçeği yansıtmayan her türlü bilgi veya belge

Şirket faaliyetlerinde sunulması zorunlu olan bilgi ve belgenin verilmemesi

Şirketin bağımsız girişimci karşısındaki bütün sorumluluğunun, bağımsız girişimcinin şirketten satın aldığı, açılmamış, hasar görmemiş ve son kullanma tarihi geçmemiş ürünlerin bedelini aşmayacak ve bu bedelle sınırlı olacaktır.

Bağımsız girişimci, faaliyetleri kapsamında haksız eylem ve faaliyetleri ile ilgili karşılaşılabilecek tüm dava ve icra takiplerinden dolayı tek başına sorumludur. Bu dava ve icra takiplerinde şirketin bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

Taraflar uyuşmazlık halinde tahkime başvurabilirler. Ancak sadece Türkiye’de bulunan tahkim yetkilidir.

Feragat ancak şirketin Ticaret Sicil Gazetesi’nde belirtilmiş yetkili kişi tarafından verilmesi halinde sonuç doğurmaktadır.

Şirket, mücbir sebep olarak değerlendirilebilecek savaş, grev, ayaklanma, yangın, deprem, sel, salgın hastalık ve benzeri durumlarda yaşanan gecikmelerden sorumlu değildir.

İşbu sözleşmeden doğan tüm uyuşmazlıklarda şirket merkezinin bulunduğu ADANA mahkeme ve icra daireleri yetkilidir.

Bağımsız girişimci, yürürlükte olan tüm ilgili mevzuat doğrultusunda hazırlanan işbu sözleşme ve bu sözleşmenin ayrılmaz birer parçası olan tüm protokol, sözleşme ve talimatları okumuş ve kabul etmiştir.

 

 

logo
ASTION INTERNATIONAL yeni ürün gamı ve kazanç planıyla yepyeni bir bakış açısı ve avantajlı fırsatlar katmak için çıktı. Bizimle mutlaka iletişimde kalın.
İLETİŞİM
ASTİON İNTERNATIONAL NETWORK MARKETİNG GIDA KOZMETIK ÖZEL EĞİTİM İHR. İTH. LTD. ŞTİ
info@astioninternational.com
05491109888
GÜZELYALI MAH. SÜLEYMAN DEMİREL BULV. ZİRVE APT. A BLOK NO:43/1 İÇ KAPI NO:01 ÇUKUROVA/ ADANA
Copyright 2024 © ASTİON İNTERNATIONAL NETWORK MARKETİNG GIDA KOZMETIK ÖZEL EĞİTİM İHR. İTH. LTD. ŞTİ